Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

До 20-и октомври се кандидатства за "Подкрепи една мечта"

Фото: БГНЕС

До 20-и октомври ще се приемат документи на кандидатите за финансова помощ по инициативата на президента "Подкрепи една мечта". Целта е да се помогне на младежи в неравностойно положение, които напускат специализираните институции. Близо 48 хиляди лева бяха събрани от дарения при тазгодишната инициатива. Средствата бяха за организиране на абитурентския бал на младежите в неравностойно положение. 

По традиция неизразходваните средства ще бъдат за подкрепа на децата, които искат да продължат образованието си във висше училище. За да бъдат подкрепени повече младежи в неравностойно положение, обхватът на целевата група за получаване на финансова помощ е разширен. Освен децата, които напускат специализираните институции и центровете за настаняване от семеен тип или защитените жилища, финансово подпомагане могат да получат и младежи, които завършват средно общообразователно училище за деца с нарушено зрение или средно специализирано училище за деца с увреден слух. 

Над 33 хиляди лева ще бъдат предоставени като финансова подкрепа. Младежите в неравностойно положение могат да кандидатстват за еднократна помощ до две хиляди лева. На интернет страницата на президентството са обявени правилата за получаване на финансова помощ за тази година. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!