Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Русия изтегля войските си от Украйна и граничните райони

Фото: ЕПА/БГНЕС

Руските войски се оттеглят от Украйна и граничните райони, обяви държавният секретар на САЩ  Джон Кери в Париж, където се срещна с руския външен министър Сергей Лавров.

Войските се оттеглят. Остава още да бъде изтеглено тежкото оборудване и границата да бъде наблюдавана и охранявана това заяви Кери, след продължителния си разговор с Лавров.

Държавният секретар на САЩ подчерта, че известен брой условия за вдигането на санкциите срещу Русия са на път да се изпълнят.

Същевременно той наблегна, че нито САЩ, нито международната общност ще признаят референдум за независимост в Източна Украйна.

Кери допълни, че очаква на предстоящата в петък международна среща в Милано да бъдат уточнени следващите етапи за изход от кризата. От своя страна руският външен министър Лавров заяви, че всички страни на конфликта трябва да спазват договореностите от Минск за постигането на политически диалог.

САЩ и Русия са се договорили да си сътрудничат с обмяна на разузнавателни данни за екстремистите от "Ислямска държва", обяви още Кери. На дневен ред е била и темата за иранската ядрена програма. Споразумението не е непостижимо, заяви американският държавен секретар.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!