Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Плевнелиев: За стабилно правителство трябва ясна програма за действие

Росен Плевнелиев
Фото: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че успешната формула да има стабилно правителство е да се договори ясна програма за действие, която да е разписана по месеци и по която политическите партиите да се обединят. Недопустимо е да има нови избори през януари или февруари, смята държавният глава:

Очаквам втори кръг от преговори, който да се проведе по същество, и вярвам, че правилният подход за създаване на правителство не е раздаване на постове на партиен принцип, а правилният подход е ясна програма за действие и независимо. Абсолютно възможно е да има тематична коалиция. Съвсем възможно е някои смислени мерки да се подкрепят от левите, а другите от либералите, няма нищо лошо в това. 

Партиите могат да постигнат консенсус по спешните задачи и да има споразумение под формата на ясна програма, допълни Плевнелиев:

Тя може да не бъде за четири години, но поне за година, две напред да бъде достатъчно конкретно разписана. Разбира се всички ние искаме парламентът да си изкара мандата от четири години, избраното от него правителство да бъде за четири години и да се ползва и с доверието на българите и вярвам, че добрата първа стъпка за това е ясно разписана програма месец по месец, поне за година, две напред. Избори в избори ще бъдат доказателство за чисто партийни сметки, а днес единствената сметка, която е важна, е тази на българския народ. Той вече гласува.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!