Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Червена пътека от цветя ще покрие окървавения път в Крушевец, където загина 11-месечната Краси

Червена пътека от цветя ще покрие окървавения път в созополското село Крушевец, където загина 11-месечната Краси. Днес се навършват 40 дни след ужасната трагедия, когато детето беше премазано в количката си от автомобила на граничния полицай Костадин Стоянов. Близките на момиченцето ще засипят с цветя шосето и тротоара, на който малката Краси издъхна, за да отдадат почит към паметта й, уточни един от организаторите Мария Димитрова от клуб "Безопасни улици от Валя":

Нека всички останали да видят и да проумеят, че не е нужно да се убиваме по пътищата и самостоятелно да водим война измежду нас си, да страда едно семейство за цял живот. Най-вече и за невинното дете, което си е отишло. Цветята ги слагаме на земята и една минута мълчание в памет на всички загинали деца. Мъката обаче си остава единствено и само за въпросното семейство.

След тежкия инцидент на 11-и септември пътят в Крушевец вече е обезопасен. По трасето в селото са поставени пет "легнали полицаи". Два от ограничителите са поставени точно на мястото, където беше убито детето.  



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!