Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Валя Стойчева, която загина край с. Росен, има две деца

Фото: ЕПА/БГНЕС

Загиналата край созополското село Росен Валя Стойчева и съпругът ѝ са предприели опасното пътуване, за да не оставят сами децата си през нощта. Трупът на 38- годишната жена беше намерен тази сутрин в землището на селото.

Валя и Кольо Стойчеви се прибирали от Бургас снощи. Жената е била медицинска сестра в спешното отделение на бургаската болница, а мъжът е служител на жандармерията. Полицията ги е спряла заради забраната за преминаване на коли по пътя Бургас-Созопол. Те са оставили автомобила си на разклона за селото и са продължили пеша. Разказва кметът на Росен Иван Динев. Тялото на 38-годишната Валя бе намерено на три километра от селото.

Някъде са тръгнали да пресичат водата и водата взима женичката. Тъмно е било. Явно водата ги взима двамата. Той е служител на жандармерията и се е обадил на колегите. Дошли са да ги издирват. Положението, при което я намерихме днес е, че трябваше да се изтегли водата, за да се види.

Стойчеви имат две деца. Именно заради тях са предприели опасното прибиране. Свекървата на загиналата - Мара Стойчева живее в една от най-пострадалите къщи в Росен.

Две мостови съоръжения са разрушени в Росен, има много наводнени къщи. Част от селото е без ток.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!