Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Полицията започна кампания "Зима"

Фото: Светослав Цветанов, Радио Видин

Полицията започна традиционната си кампания "Зима", която ще продължи през целия месец. Целта е безопасното шофиране през студените месеци. Отначало пътните полицаи няма да глобяват за открити пропуски.

В началото кампанията "Безопасно шофиране през зимата" има превантивен характер като ще се предоставят практически препоръки за безопасно шофиране при зимни условия. През втория етап на кампанията от 17-и до 30-и ноември започват  полицейските операции. Тогава ще се проверяват не само документите на водачите, но и техническата изправност на автомобилите и на осветителните им системи. Шофьорите на ТИР-ове също трябва да подготвят превозните средства за движение при зимни условия, защото се създават проблеми, ако камионите не са с подменени гуми. Антон Антонов, директор на дирекция "Опазване на обществения ред и контрол на пътното движение" към МВР заяви:

Разпоредено е от териториалните структури да извадят абсолютно всички дълбокомери и да извършват засилени проверки. 1,6 е предвидено в закона.

Втората кампания на "Пътната полиция", която ще се проведе за времето от  10-и до 16-и ноември се нарича "Водачи и пешеходци за толерантност на пътя"“

Тази година 106 пешеходеца са загубили живота си. Близо 60 са пешеходци, които са над 65 години.

От 3-ти до 13-и ноември в центровете на СБА в цялата страна ще се извършват безплатни прегледи на автомобилите. Има и 20 процента намаление на консумативите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!