Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Мъж се самозапали при инцидент в Сандански

| обновлено 04.11.14 21:26

Мъжът, който  се самозапали в Сандански, не го е направил умишлено, потвърди полицията. По първоначална информация очевидец е видял 48-годишния мъж да гори и се е опитал да угаси пламъците по тялото му, каза директорът на Областна дирекция на МВР Васил Митов.

Имаме самозапалил се човек, за съжаление, до черквата в гробищния парк в град Сандански. Има свидетел, който го е видял как гори там и се е опитал да го угаси.

След направения оглед на място и проведените разпити се е оказало, че мъжът е пламнал от запалено на гроб кандило. Пострадалият, който е с 25% изгаряния по тялото, е познат на местните хора. Той ежедневно обикалял гробищния парк и събирал храната, остаена върху гробовете. Нещастен случай е причината за запалването му, са категорични от полицията.

По-рано беше съобщео, че инцидентът е станал малко след 17 часа, а пострадалият беше настанен в Общинската болница с опасност за живота.

По-късно той беше докаран в "Пирогов" в София, откъдето съобщиха, че мъжът има 25% изгаряне, разпръснато по цялото тяло, главата и горните дихателни пътища. Той е с опасност за живота, в стабилно състояние, под грижите на екипа на проф. Огнян Хаджийски. Ще бъде настанен в Реанимация-изгаряне.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!