Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Пари, продукти и дрехи дари БЧК на пострадало от наводненията село

Фото: Полина Тодорова
Финансова помощ, хранителни продукти и нови зимни дрехи дариха от Областната дирекция на Българския червен кръст в Бургас на пострадалите от наводненията семейства в странджанското село Ново Паничарево. За 2 месеца, водната стихия на два пъти заля 50 къщи в селото. Разрушена е и голяма част от инфраструктурата.

15 улици в селото са разбити, канализационните тръби са отнесени, а два моста са напълно разрушени. Наводнените къщи са потънали във влага и мухъл, но са обитаеми, каза кметът на Ново Паничарево Яна Жекова.

Общо 1000 лева финансова помощ от държавата и община Приморско са получили пострадалите семейства в Ново Паничарево. След благотворителна кампания Българският червен кръст събра над 7 хиляди лева от частни фирми, дарители и училища в Бургас и днес средствата бяха раздадени на  хората. Следите от двете наводнения, обаче, трудно ще бъдат заличени.

След второто наводнение в Ново Паничарево е започна мащабна строителна дейност по възстановяването на разрушената инфраструктура, каза още Яна Жекова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!