Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Посолството на Германия организира инициатива, посветена на годишнината от падането на Берлинската стена

Фото: Архив
Посолството на Германия у нас организира  инициатива "Бягане към свободата". Инициативата е посветена на годишнината от падането на Берлинската стена. С участието си в проявата, София ще е един от 80-те града в света, които се присъединяват към честванията.

Стартът е в 14 часа пред паметника на Берлинската стена до НДК, каза за "Хоризонт" Георги Станоилов от неправителствената организация "5kmrun.bg", съорганизатор на проявата:

Уникалното за Паметника на Берлинската стена е това, че в момета блокове от нея могат да се видят само на три места и, за наша радост, единствено в България достъпът до този паметник е абсолютно свободен. Другите две места, на които Берлинската стена съществува като паметник, това са "Майкрософт" и "Гугъл", но, за съжаление, там достъпът е ограничен само за техните служители. Така че, заповявайте! Повечето хора в България не знаят, че този паметник съществува в България и затова той не е толкова популярен сред бългасрите, за ралика от чужденците и най-вече германците.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!