Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Панихида в памет на загиналите по пътищата отслужиха и в Благоевград

Фото: БГНЕС

Панихида в памет на загиналите при катастрофи беше отслужена и в благоевградския храм “Въведение Богородично”. 250 пътно-транспортни произшествия са станали в областта от началото на годината.

При 97 на сто от инцидентите виновни са водачите на моторни превозни средства. Най-опасните участъци в областта остават Кресненското дефиле, прохода Предела и петричко-санданския район, каза Димо Чобанов - началник на Пътна полиция: Хубаво е във всеки един момент всеки човек да се замисля, че не е сам на пътя и е хубаво да запзва човешкия живот  - не само своя, а  и на останалите участници в движението. Областна дирекция на МВР в Благоевград и цялото министерство се грижи основно за тази цел  - да намали жертвите на пътя. Голяма част от инцидентите по пътищата са предсказуеми и предотвратими, ако се постигне по-висока култура на участие в движението. 24 часа е првисъствието на Областна дирекция на МВР - Благоевград, съответно с всички налични технически средства за контрол - говоря за мобилни радари, стационарни камери, съответно нарушителите биват санкционирани, тъй като по този начин спасяваме човешки живот.

Във връзка с готовността за зимно почистване и поддържане на републиканската пътна мрежа предстоят проверки на опорните пунктове, каза начлникът на КАТ в Благоевград.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!