Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Недостигът в бюджета на МВР вече е 210 милиона лева

Веселин Вучков представи тримата си заместници

| обновлено 16.11.14 15:08
Фото: БГНЕС

210 милиона лева се очаква да бъде дефицитът в МВР към края на тази година, съобщи вътрешният министър Веселин Вучков по време на представянето на политическото ръководство на министерството. Той допълни, че заплатите на полицаите са гарантирани и опасност за тях няма.

Вучков ще има трима заместници. Първият от тях - Красимир Ципов, ще се занимава с връзките на МВР с Народно събрание и с писането на закони. Филип Гунев, който запазва поста си от служебния кабинет, ще държи ресорите "Социално подпомагане" и "Международно сътрудничество". Третият заместник-министър - Цвятко Георгиев, ще се грижи за бюджета на МВР и за обществените поръчки. Веселин Вучков очерта два основни приоритета в работата на вътрешното министерство:

Огромният бюджетен дефицит във вътрешното министерство, който наследяваме, той е продиктуван от ред фактори и най-вече от новото законодателство, което влезе в сила на 1-ви юли тази година, най-вече новият Закон за МВР. Втората краткосрочна неизбежна задача, която стои пред нас, това е силният миграционен натиск.

Вучков каза, че част от недостига на средства ще бъде наваксан чрез административни реформи в самото министерство.

По повод темата от последните дни за за мястото на пожарната, министърът беше категоричен, че за момента службата остава в рамките на МВР.  Той коментира и евентуална смяна на главния секретар Светлозар Лазаров. Веселин Вучков беше категоричен, че според  Закона за МВР, приет от предния парламент, заемащият този пост е с 5-годишен мандат. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!