Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Кукленият театър с покана към ... бащите

Фото: архив, Централен куклен театър
Да отидат на театър, цирк или просто да поиграят в парка - това са част от забавленията, които предлага нашият град за най-малките столичани.

На театър, но не с мама и баба, а... с татко. Това предлага като възможност за тази събота и неделя Столичният куклен театър. Поканата е към децата и техните бащи да преживеят заедно магията на едно представление, да пообщуват не само в театъра, но и след това.

Инициативата е част от кампанията „Да бъдеш баща“ в рамките на „Седмицата на бащата“. Затова и входът за децата ще бъде безплатен, но при едно условие – детето да бъде придружено от баща си. „Защото ние, бащите, сме по-малко ангажирани с израстването на своето дете и това е един начин да поощрим активното участие на бащата в живота на детето, да освободим майките, бабите и дядовците от този ангажимент“, каза директорът на театъра Кирякос Аргиропулос. Той добави, че това може да се превърне в традиция в Кукления театър.

Малките зрители и техните татковци ще могат да избират сред няколко от най-добрите заглавия в афиша на Кукления театър: „Котаракът в чизми“. „Приказка за елфи“, „Принцесите и змеят“ и „за граховото зърно и една принцеса“. За края на следващата седмица от театъра подготвят нова изненада за своите почитатели – премиера на „Продадения смях“ по Джеймс Крюс. А в навечерието на Коледните празници предстои премиерата на „Бяла приказка“ на Валери Петров.

Чуйте какво каза още Кирякос Аргиропулос.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!