Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Полицията ще наблюдава феновете на "Ливърпул", за да предотврати сблъсъци

Полицията в София предприема засилени мерки за сигурност заради големия брой фенове на "Ливърпул", които пристигат у нас. 2300 привърженици на клуба ще дойдат в столицата за мача с "Лудогорец" в сряда. Част от тях пристигат в София утре с нискотарифни полети от Лондон, а други ще пътуват със самолет до Букурещ, а от там с автомобили под наем ще дойдат в столицата. 

Тони Тодоров, началник на сектор "Масови мероприятия" в СДВР обясни: 
2300 билети са отпуснати за английските привърженици на "Ливърпул" държа да подчертая. Получихме информация, че до един билетите са продадени. Потвърдено ни е, че ще дойдат всички 2300  английски привърженици на  стадиона.
Полицаи ще следят през цялото време привържениците на английския клуб, за да се избегнат безредици и сблъсъци. Въпреки това от полицията са категорични, че няма да притесняват феновете: 
Ще се постараем да контролираме движението на чуждестранните фенове тук, на територията на столицата. Ще следиме тяхното движение и по заведенията. Наистина ще бъде малко по-масирано полицейското присъствие и от друга гледна точка е да не допуснем някакви сблъсъци с български фенове.
Заедно с привържениците на "Ливърпул" у нас пристигат и английски полицаи, които познават хората в агитката на клуба. От полицията обясниха, че ще охраняват само сектора на агитката на гостите на стадиона. В останалата част за сигурността ще се грижат стюарди. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!