Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

В Неделино започнаха подписка в подкрепа на кмета Стоян Беширов

Фото: БГНЕС

Инициативен комитет от община Неделино започна подписка в подкрепа на кмета Стоян Беширов, срещу когото има повдигнато обвинение, че е ощетил общинската хазна с над 900 хиляди лева. ДАНС и прокуратурата го издирват. Той излязъл в отпуск и изчезнал.

Близо 2000 подписа са събрани само за ден в Общината, съобщи Фани Георгиева от инициативния комитет:

Това показва много ясно хората дали искат господина, дали го подкрепят или не. Спира живота, всичко се блокира. Още не сме я внесли. Ще я внесем, където трябва.

След акцията на ДАНС хората в Неделино са разделени на лагери "за" и "против" Стоян Беширов. Те коментираха пред "Хоризонт":

Негативно се отрази цялото нещо на общината. Това е сигнална група недоволни бивши общински съветници, които няма какво да правят по цял ден и се занимават с простотии. Откраднаха 4 милиарда от КТБ – няма ДАНС, няма барети. Излиза, че "за кокошка няма прошка, за милиони няма закони".

Градът върви напред, когато е Беширов. Когато са други, няма нищо. Ако има някакво движение в цялата община, е по време на неговото управление.

Според други тази подписка е безсмислена.

Има си следствени органи, има си прокуратура, има си ДАНС. За да влезнат 30 човека в Общината, историята не помни такъв случай за 25 години да влезне ДАНС в община, значи престъпленията са сериозни. Тук не става въпрос за административни нарушения, а става въпрос за престъпления.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!