Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Тържествен концерт в българското посолство в Москва под надслов "Духовно единение"

Държавният оркестър "Гусляри России"
Фото: www.gusly.ru
Под мотото“Духовно единение” в българското посолство в Москва се състоя тържествен концерт, в който участие имаше и БНР. 

В този истински празник на българската и руската музика, на общата ни духовност, диригенти от двете страни застанаха един след друг начело на Държавния оркестър "Гусляри России", за да зарадват публиката с виртуозните си изпълнения на руска класика и български песни и ритми.

Откривайки празничната вечер, българският посланик в Русия Бойко Коцев изтъкна, че вековните корени на нашето духовно единство и днес дават сила за развитието на приятелските българско-руски отношения.

Снимка

Гост-диригент на празничния концерт беше Димитър Христов ръководител на Оркестъра за народна музика на БНР. Ето какво каза той веднага след като залата, станала на крака, дълго аплодира изпълнителите:

Това е едно незабравимо преживяване, една емоция, която рядко се случва. Това е един невероятен състав, на който аз имах щастието и възможността да бъда диригент. Удоволствието, емоцията и творческият заряд бяха огромни. И тази магия, защото музиката е една невероятна магия, се получава, когато има вяра между диригент и изпълнители, автор и оркестър, че това, което правят, е изключително ценно и красиво, посочи Димитър Христов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!