Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

На депутат от гръцката опозиция е предложен 3 милиона евро подкуп за президентския вот

Депутат от гръцката опозиционна партия „Независими гърци” съобщи пред медиите,че са й предложили 3 милиона евро, за да гласува в подкрепа на определена кандидатура при вота за президент. В Гърция парламентът избира президента, и ако кандидатурата на управляващата коалиция не получи 180 гласа от 300-местния парламент, съгласно конституцията се обявяват извънредни парламентарни избори. Двете управляващи партии са със слабо мнозинство, което не осигурява успех на вота. Необходима е и подкрепата на опозицията.
Днес депутатката от „Независими гърци”- Ставрула Ксулиду съобщи пред медиите за натиск от страна на управляващите консерватори в опит да бъде купен нейния глас. Предложиха ми от 2 до 3 милиона евро, за да подкрепя кандидатурата за президент и да не падне правителството, обясни депутатката пред телевизионните камери.Тя допълни, че е записала всичко и материалите са предадени на прокуратурата.
Лидерът на „Независими гърци” съобщи, че и други депутати от партията са получили подобна оферта. За случая е информиран Отделът за борба с корупцията. Цялата опозиция настоява случаят да бъде разследван по спешност и резултатите да се обявят в парламента и пред медиите.
Медиите също започнаха свое разследване, за да се доберат до истината от къде партийните централи имат толкова пари и предлагат милиони евро за един глас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!