Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

М. Миков: Бюджетът за 2015-а година ще бъде бюджет на затягане на коланите

Фото: БГНЕС

В Плевен лидерът на БСП Михаил Миков коментира, че финансовият план за 2015-а година ще бъде бюджет на затягане на коланите и на затвърждаване на бедността:

Очевидно се очертава бюджет на бедността и безработицата. На затвърждаване на бедността, но към това се прибавя един огромен външен дълг, какъвто България не познава последните 15 години. Дълг, който ще плащат, при тази данъчна система, след като не беше прието прогресивното облагане, основната си част, ще го плащат по-бедните български граждани. А той ще бъде бюджет на затягане на коланите, бюджет на същото функциониране на системите и в това няма особени реформи. И това беше потвърдено от актуализацията. Не можеш преди една седмица да си направил актуализация в една посока, където поощряваш ниските приходи и несъбирането на приходите. В същото време, след една седмица, да направиш реформа. Иначе ще се говори много за реформа, а пък хората знаете, тая дума вече като я чуят и спират телевизора. 

В Плевен Михаил Миков участва в среща с председателите на общинските и областните партийни структури  от областите в Северозападна и Централна Северна България.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!