Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Владимир Путин пристигна на официално посещение в Турция

| обновлено 01.12.14 17:14
Фото: ЕПА/БГНЕС
При изключителни мерки за сигурност руският президент Владимир Путин пристигна в турската столица Анкара на официално посещение. Путин бе посрещнат с военни почести и направи преглед на караула.

Путин и Ердоган разговарят в новия  дворец на турския президент. Приоритетните теми ще са енергетиката и търговско-икономическите отношения. Предвижда се Турция и Русия да подпишат споразумение, което ще даде възможност стокообменът между двете страни от 35 млрд. долара в момента да достигне 100 млрд. долара през 2020 година.

Същевременно продължават преговорите за увеличаването на количеството природен газ по газопровода "Син поток" от 16 на 19 милиарда кубически метра. Атомната енергетика също е приоритетна тема. Неслучайно точно днес турското министерство на екологията одобри екологическия проект за първата турскаатомна електроцентрала,която ще строи руската компания Росатом в Мерсин АККУЮ. А от политическите въпроси се очаква да се акцентира на сирийската криза и на ситуацията в Украйна.

Група кримски татари организираха протестираха срещу посещението на Путин. Те организираха голяма демонстраиця пред руското консулство в Истанбул, носейки черен венец и плакати срещу анексирането на Крим от Русия.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!