Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Правителството одобри близо 325 млн. лв. допълнителни разходи по бюджетите на различни ведомства

Правителството одобри близо 325 милиона лева допълнителни разходи по бюджетите на различни ведомства. Осигурени са средства за заплати в МВР, за спешната помощ и за социални плащания.

След актуализацията на бюджета за тази година на одобреното правителствено постановление, МВР ще получи над 125 милиона лева, 119 милиона от които за заплати.

С друго решение кабинетът одобри 1,5 млн. лева допълнителни разходи по бюджета на МВР и трансфер от над 10 милиона лева, с които вътрешното министерство трябва да изпълни решение на Европейската комисия, както и дейности по различни европейски проекти и програми.

На социалното министерство се предоставят 50 милиона лева за социални плащания.

Над 24 милиона лева получава здравното министерство за финансиране на психиатричната и спешната помощ, както и за болници в отдалечени и труднодостъпни райони.

Регионалното министерство получава над 16 милиона лева, 13 милиона са за зимно почистване на републиканската пътна мрежа.

За Министерството на земеделието са предвидени 16 милиона лева допълнителни за разплащане на сключени договори.

Държавен фонд "Земеделие" ще получи 70 милиона лева за национално доплащане към животновъдите за държавни помощи.

По бюджета на ВСС са одобрени 10 милиона лева допълнително за възнаграждения на съдебни заседатели и за дължими обезщетения.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!