Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Фондация "Еврика" връчи стипендии на студенти и ученици с доказани способности в областта на науката и технологиите

Росен Плевнелиев
Фото: БГНЕС

Фондация "Еврика" връчи стипендии на студенти и ученици с доказани способности в областта на науката, техниката и технологиите. Отличени бяха повече от 20 стипендианти. Почетен гост на церемонията в Националния политехнически музей беше президентът Росен Плевнелиев.

От основаването си досега Фондация "Еврика" е предоставила стипендии на 2 500 ученици и студенти и е финансирала над 600 изследователски проета. Фондацията е ключов елемент от системата за изграждане на млади таланти в областта на науката и технологиите, заяви държавният глава:

Днес се отличават със стипендии млади изследователи, които се надяваме да бъдат следващите изобретатели и предприемачи на България. Традиционната подкрепа, която фондация "Еврика" оказва на учениците е безспорен пример за общественополезна и общественоотговорна работа.

Владислав Харалампиев от Софийския университет "Св. Климент Охридски" беше отличен за втора поредна година за постижения в овладяването на компютърните науки.

Занимавам се със състезания по информатика. Сега напоследък започнах да участвам по-активно в научни разработки. Полагам много усилия. Радвам се, че ги оценяват.

За първи път фирма инвеститор от Китай връчи 10 стипендии за постижения в областта на информационните технологии. Компанията отделя 50 000 долара за млади български таланти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!