Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Всички празнични инициативи за Коледа и Нова година в Благоевград са посветени в помощ на 18-годишно момче

Всички празнични инициативи за Коледа и Нова година в Благоевград са посветени на благотворителна кауза в помощ на 18-годишно момче, приковано на легло след претърпян инцидент.

Най-голямата мечта на Михаил Николов, възпитаник на Националната хуманитарна гимназия "Св. Св. Кирил и Методий", е да отиде на абитуриентския си бал без инвалидна количка. Операцията му в Германия беше вчера. Голяма част от необходимите средства за нея бяха събрани благотворително. 80 хиляди лева ще са нужни за последващото лечение и рехабилитация на момчето. Затова общината обедини всички събития от културния си календар за декември под мотото "Благоевград за Мишо". От понеделник фоайето на общината се превръща в коледна работилница. В нея децата ще изработват картички, гирлянди и играчки, които ще се продават на благотворителен коледен базар.

В каузата се включват и културните институции в града, които ще изнесат концерти и театрални постановки. Продължава и инициативата от миналата година "Коледният разказвач", в която известни личности всяка вечер четат любими приказки на малчуганите.

От 15-и до 25-и декември актьори от Кукления театър  ще четат приказки на пациентите в детското отделение на областната болница, което наскоро бе изрисувано с любими приказни герои.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!