Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Александър Костадинов е борец №1 за 2014-а

Фото: ЕПА/БГНЕС

Александър Костадинов беше избран за борец номер 1 на 2014-а година на церемония днес. Подгласници на европейския шампион по класическа борба в категория до 57 кг станаха Тайбе Юсеин и Станка Златева.

Юсеин е единствената българска състезателка, която спечели медали на Световно и на Европейско през изминалия сезон. В категория до 60 кг тя стана трета и на двата шампионата. Станка Златева спечели Европейската титла в категория над 75 кг.

От Българската федерация по борба за треньор на годината беше обявен Армен Назарян, старши треньор на българския национален отбор за мъже. На 2-ро място остана Серафим Бързаков, старши треньор на жените, а трети е Валентин Райчев, старши треньор на мъжкия национален отбор по свободна борба.
За пробив в световния спорт беше отличен Кирил Милов, европейски шампион за кадети в категория до 85 кг и сребърен медалист от младежките олимпийски игри.

За най-успешно представил се млад състезател беше отличена европейската шампионка за девойки и бронзова медалистка от Световното първенство в категория до 44 кг Миглена Селишка.

За най-голям международен принос БФ по борба отличи Клуб по борба "Левски" (София) за жени и клуба по борба "Миньор" (Перник) в класическия стил.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!