Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Учебник по доброта създадоха в Търговищко село

Фото: Евтим Петков

Първият учебник по доброта бе представен в Основно училище "Георги Сава Раковски" в село Голямо Ново, край Търговище. Той включва близо сто съчинения и рисунки, дело на децата от пети до осми клас.
Учебникът по- доброта е резултат от изпълнението на вътрешноучилищен проект, който има за дел да стимулира не само творческите способности на децата, но и да подпомогне положителното им развитие като личности. Кратките есета разказват за преживени случки и извършени добрини спрямо бедни и болни хора, приятели и близки, каза учителят по българки език и литература и главен редактор на изданието Славка Георгиева:
Вие държите в ръцете си една мечта, това е мечтата на моите ученици и разбира се не по-малко моята. Децата обичат много да пишат, да рисуват, обичат да показват да споделят своя опит през разказа. Те имаха възможност да работят през цялата учебна година, като задачата име  беше да пишат съчинения, приказки, художествени за добрината, за доброто.“
Младите писатели и художници от училището в село Голямо Ново имат амбицията за подготвят втори том на учебника по доброта, който ще разказва историите на хората, към които децата са проявили добрина.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!