Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Общо 39 деца от страната са наградени в конкурса за детско творчество "Чудото на Коледа"

„Мечтата ми е ромските деца да започнат да се издигат в обществото”, споделя Златка – учителка в занималня в квартал „Факултета”
Фото: Румяна Цветкова

39 деца от Смолян и страната са наградени в конкурса за детско творчество "Чудото на Коледа", обявен от Младежкия православен цeнтър "Чисти сърца" и сайта "Всемирното православие". 

Тази година по-голямата част от творбите са акцентирани върху Рождеството на Христос и на традициите в българските домове. Децата изразяват личното си виждане и отношение и наблягат на любовта и добрината в живота, донесени ни от Спасителя на света - Божия Син. 

Тазгодишният литературен конкурс „Чудото на Коледа“ е окрилил малките поети и писатели от 10 до 17 години да разкажат как очакват и преживяват светлия християнски празник Рождество Христово. Детските творби трогват с неподправената си сърдечност, с откритието, че "истинското щастие е това, което даваш с любов от сърцето си“, както и че усмивката на поне един човек зависи от нас. 

Резултатите от шестия конкурс ще бъдат публикувани на 6 и 7 страница в празничния брой на вестник "Чисти сърца“ и на сайта "Всемирното православие“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!