Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Силни ветрове бушуват в Истанбул

Фото: ЕПА/БГНЕС

Буря и лошо време обхвана мегаполиса Истанбул. В Мраморно море бушува вятър със сила около 70 км/ч. В квартала "Зейтинбурну" огромно дърво е паднало върху микробус с пътници. Няма пострадали, но има нанесени щети. Екипи на службата за борба срещу природните бедствия и аварии разчистват пътя, който няколко часа бе блокиран за движение.  

Поради лошото време са отменени самолетните полети  от международното летище "Ататюрк" за Будапеща, Загреб и Тел Авив, а по вътрешните линии за Анкара, Анталия и редица градове в Източен Анадол.

В Истанбул е отменено движението на пътническите кораби между европейския и азиатския бряг на мегаполиса, поради което има големи задръствания на мостовете над Босфора.  Спряно е движението на фериботите от Истанбул за Бурса и Ялова.а също и на пътническите кораби за Принцовите острови.

Буря бушува и в района на Чанаккале, поради което е спряно движението на пътническите кораби. Търговски кораб е аварирал край остров Бозджаада, всичките 5 души от екипажа били спасени.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!