Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

В Търговище започва работа проект в подкрепа на младите хора

Фото: БГНЕС

С четири еднодневни и четири двудневни обучения за „Кандидатстване и изпълнение на проекти по структурните фондове на Европейския съюз”, „Лидерство - лидерски компетенции”, „Екипност - екипна и личностна ефективност“ в Търговище започва осъществяването на проект „Младежки информационен и консултантски център - в подкрепа на младите хора”.

Проектът се финансира от Министерството на младежта и спорта, а в екипа са включени педагози, психолози, експерти от различни институции, които ще консултират младите хора. Първите обучения ще се водят от Никола Станчев и Цветелина Христова от Центъра за регионално развитие.

Никола Станчев посочи:

Нашата насока на обученията ще е не толкова към бизнеса, а към младежките организации, които също могат да получават финансиране, да се финансират техни идеи в най-различни области - екология, спорт, туризъм, култура и образование.

Цветелина Христова обясни:

Виждаме как децата, учениците след като разберат по какъв начин се осъществяват проектите, разбират, че с европейското финансиране е възможно да сбъднат своите мечти.

Проектът „В подкрепа на младите хора” в Търговище предвижда и Свободна зона, която ще място за изява на таланта, екоинициативи и конкурси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!