Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Един полицай почина, втори бе ранен при самоубийствен атентат в Истанбул

| обновлено 06.01.15 20:10

Единият от двамата ранени полицаи при самоубийствения атентат пред полицейски участък в Истанбул е починал в болница вследствие на получените рани. Вторият полицай е с по-леки наранявания.

Жената, която извърши атентата, също е загинала.

По-рано тази вечер бе извършен бомбена атака срещу офиса на полицейски участък за обслужване на туристи на историческия площад "Султан Ахмед" срещу храма "Света София" в Истанбул.

Живата бомба-камикадзе отначало се опитала да влезе в сградата, но след като не я пуснали, възпламенила бомбата. По това време на площада "Султан Ахмед" винаги е пълно с много хора. Не е известно дали няма пострадали и граждани. Спряно е движението на трамваите, много полицейски коли и полицаи са прехвърлени в района, който е отцепен за движение.

Очаква се официално изявление на валийството. Това е втори атентат през последните дни. В първия ден на Новата година въоръжен мъж се опита да хвърли бомба срещу двореца "Долмабахче сарай", но бе заловен. Сега полицията работи по версията дали няма връзка между двата инцидента, съобщи достоверен източник.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!