Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

В. Вучков: Няма пряка терористична заплаха за страната

Фото: БГНЕС

Няма пряка терористична заплаха за страната ни и скоро не е имало такава, съобщи вътрешният министър Веселин Вучков. Той допълни, че въпреки това страната ни взема мерки след атентатите в Париж. Относно мерките, които МВР взема за противодействие на евентуални заплахи на страната ни, вътрешният министър Вучков уточни, че те са свързани основно с местата, където се събират много хора - гари, автогари и летища.

Всеки ден провеждаме специални заседания по този въпрос. Вчера и под ръководството на премиера господин Борисов, главният прокурор, заместник-главният прокурор, председателят на ДАНС, главният секретар на Вътрешното министерство, шефовете на разузнаването. Конкретна заплаха към територията на Република България няма към този момент. Това обаче не означава, че не са взети някои допълнителни мерки за завишени нива на сигурност, особено на територии и места, където има насищане с повече хора. Редно е гражданите да спазват допълнителните указания, които държавни органи насочват към тях. Това е направено с оглед гарантиране на тяхната сигурност.

Министърът допълни, че вчера при премиера Бойко Борисов е била проведена среща, на която са се обсъждали мерките, които трябва да бъдат взети у нас, след атентатите в Париж. На тази среща е станало въпрос и за конкретен случай, в който е била замесена България. Става въпрос за случай, свързан с участието на страната ни в международно полицейско сътрудничество и той е бил разрешен положително. Този случай е възникнал след атентатите в Париж, уточни министър Вучков, но отказа да даде подробности.

Днес вътрешният министър присъства на презентацията на новата техника в автомобилите на КАТ. До 2 месеца се очаква 120 автомобила на "Пътна полиция" да бъдат оборудвани с камери и микрофони, за да се записват проверките на полицаите.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!