Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Москва ще провери информацията за екзекутирането от "Ислямска държава" на служители на руските спецслужби

Русия
Фото: ЕПА/БГНЕС

Руското посолство в Сирия се е заело да провери информацията за екзекутирането на двама представители на руските спецслужби от екстремисти от групировката "Ислямска държава".  

Засега няма никакви потвърждения на появилите се в интернет твърдения, че заснетите на видео двама екзекутирани мъже са руски граждани. От руското посолство в Дамаск дори твърдят, че изобщо нямат никаква информация относно видеозаписа. Един от пленените от екстремистите заявява преди да бъде убит, че е гражданин на Казахстан и в тази страна вече внимателно проучват дали това отговаря на истината.

Същевременно в руската Федерална служба за сигурност отказват да коментират твърденията, че двамата убити са били техни сътрудници и че са изпълнявали специална задача за събирането на сведения за рускоезичните членове на "Ислямска държава".

Няма никаква информация и относно достоверността на самия видеозапис. Според някои съобщения момчето, което е на записа с пистолет в ръка, се е появявало и в други пропагандистки видеоматериали на "Ислямска държава".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!