Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Нова версия за убийството на 8-годишната Алекс от Поморие лансира майката на обвиняемата

Фото: БГНЕС

Нова сензационна версия за убийството на осемгодишната Александра Тодорова от Поморие разказа пред бургаските магистрати Светла Димитрова, майка на обвиняемата Атанаска Георгиева. Тя посочи мъж на име Антон Петров за извършител на престъплението. 22-ма свидетели трябва да бъдат разпитани на втория ден от съдебния процес.

Близо един час продължи разпитът на Светла Димитрова. Според версията й, мъж на име Антон Петров е изнасилил Атанаска Георгиева и е убил малката Алекс. Това заяви в съдебната зала Светла Димитрова, майка на подсъдимата. Разпитът продължи близо един час. Според версията й, детето е било отвлечено от Антон Петров на 10-и април миналата година. В деня на престъплението той е нахлул в квартирата на Атанаска Георгиева, малката Алекс е била с него. Първо са разговаряли за някакви имоти в Свети Влас, след което са напуснали таванското помещение, Атанаска Георгиева останала заключена в стаята. В два часа след полунощ мъжът се върнал и оставил в квартирата убитото дете.

Светла Димитрова разказа още: Бута вратата. Тя мисли, че сме ние. Избутва я навътре към стаята. Влиза с Алекс, тя е жива. Говорят си там, каквото си говорят. Тръгват си по живо, по здраво. През нощта се връща с тялото на Алекс, завито в одеало и с една торба на главата. Заключва я. Връща се сутринта да й отвори и да й каже да си затваря устата, защото явно ще се случи нещо много лошо от тук насетне.

Димитрова обясни, че  Атанаска не се е обадила на полицията, защото нямала телефон: Моето обяснение е, че някой я топи, да й затвори устата.

Според Светла Димитрова, при първия разпит в полицията дъщеря й направила самопризнания под психически натиск и физически тормоз. Едва седмица по-късно тя разказала на близките си какво се е случило.

Версията за друг извършител на престъплението не е нова и е разследвана от полицията, но за първи път в съдебната зала беше посочено името на евентуалния убиец. Спроед събраните доказателства няма данни в престъплението да са замесени други лица, каза прокурорът по делото Димо Маджаров.

Още два дни продължава съдебният процес. По всяка вероятност обвиняемата Атанаска Георгиева ще даде показания последна.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!