Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Около стотина жители на село Баня протестираха срещу изграждането на депо за отпадъци в близост до селото

Фото: Кети Тренчева


Жители на село Баня, Разложко, излязоха тази сутрин на протест пред кметството и за пореден път заявиха, че няма да допуснат изграждането на регионално депо за отпадъци в близост до селото. След митинга на площада те блокираха за кратко пътя Разлог-Велинград. Полицията на място регулираше пропускането на коли и камиони. 

Протестиращите са категорични, че няма да допуснат старта на изграждането на депото за отпадъци, който е насрочен за днес. На терена, определен по проекта, вече има разположени фургони на фирмата-изпълнител, но до този час техника и машини нямаше. Жителите на село Баня изразиха съмненията си, че проектът е облечен в корупция и скрити интереси.

За да подкрепят протестиращите на място пристигнаха народните представители от Патриотичния фронт Борис Ячев и Атанас Стоянов, както и евродепутатът Ангел Джамбазки.

Това, което трябва да се случи на местно ниво, е Общинският съвет в община Разлог да задвижи процедурата и да намери подходящото място, каза Ангел Джамбазки.

Според тях все още не са изчерпани възможностите за избор на по-удачно място за изграждане на депото, без да се загуби европейското финансиране.

Целия репортаж чуйте в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!