Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

МО награди БНР с почетен плакет за проявен висок професионализъм и за обществена ангажираност

Ден преди 80-годишния юбилей на Българското национално радио, Министерството на отбраната награди БНР с почетен плакет за проявен висок професионализъм в областта на журналистиката и за обществена ангажираност към актуални проблеми и отразяването им в национален ефир. Наградата получи генералният директор на радиото Радослав Янкулов от началника на отбраната вицеадмирал Румен Николов.

В исторически план, най-старата и най-значима медия БНР е отразявала по един изключителен начин събитията в нашата страна, заяви началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов.

В условия, включително и на бойни действия там, където българският войник е имал участие, това е отразявано по един начин, даващ възможност за гордост и признание за усилията, които полагат нашите бойци.

На тържествената церемония в гербовата зала на Министерството, вицеадмирал Николов благодари на БНР за издигането авторитета на хората на изкуството и за безпристрастното поднасяне на новините.

Генералният директор на радиото Радослав Янкулов заяви, че и Българската армия и радиото нямат загубени сражения. По думите му, това се дължи на приоритетите, символите и правилата, които са еднакви за хората в армията и в БНР.

Най-напред патриотизма, грижата и любовта към България, към родината, след това отговорността към българския народ, отговорността към нашите професии.

От Министерството на отбраната отличиха още кореспондента на БНР във Варна Даниела Стойнова за отразяването на проблемите на града и на българската армия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!