Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Владимир Пандев отказва да напусне поста начело на болницата в Благоевград

Изпълнителният директор на областната болница в Благоевград няма да напусне поста си, въпреки  представеното му вчера  решение на борда на директорите, чиято законност той оспорва. На пресконференцията, която той свика в ранния следобед присъстваха  депутатите от Коалиция "Лява България"  Кристиян Вигенин и  Емил Райнов.

Въпреки насроченото за 17-и март общо събрание в болницата, на което трябваше да се извърши смяната на болничния шеф, Бордът на директорите е взел решение за освобождаването на изпълнителния директор, доктор Владимир Пандев. Като мотиви са посочени пропуски и нарушения в управлението на здравното заведение. Пандев твърди, че не е получил нито един доклад от извършените пет проверки за няколко месеца. На дадената днес пресконференция стана ясно, че за временно изпълняващ длъжността директор е посочен досегашният му заместник - доктор Гошев, който пък е в неплатен отпуск. Пандев определи това като закононарушение:

Има изисквания, които предложения за изпълнителен директор на МБАЛ-Благоевград не покрива. Тоест, той не може да встъпи в длъжност. Ако това се случи, ще сигнализираме Агенцията по вписванията, че е извършено закононарушение.

Според депутата от БСП Кристиян Вигенин уволнението е политическо:

Действията, които са предприети в последните дни са недопустими, а в голяма степен и незаконни - поредното доказателство, за поредицата политически уволнения.

Соченият за нов изпълнителен директор на Благоевградската болница, доктор Огнян Митев, вчера сезира прокуратурата за отказа на доктор Пандев да напусне кабинета.

Съвсем нормално отидохме с двама свидетели, да се представим с всички документи пред него. Разбира се, той ни изгони и затова трябва компетентен орган да се намеси.

Сигнал в прокуратурата подаде и все още болничният шеф.

Аз също я сезирах, защото такова вмешателство, брутално в управлението на болницата, никога не се е случвало.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!