Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Делото срещу кмета на Неделино беше отложено за трети път

Фото: БГНЕС

За трети път Окръжният съд в Смолян отложи делото срещу кмета на Неделино Стоян Беширов. Той е обвинен в длъжностно престъпление и нарушения по обществени поръчки, с което е ощетил бюджета на общината с над 900 хиляди лева.

На заседанието днес адвокатът на Беширов Манол Чакъров представи медицински документ, че обвиняемият не може да присъства на делото заради влошеното му здравословно състояние след извършена операция.

Делото срещу Стоян Беширов е образувано по искане на Софийската градска прокуратура. След като не беше даден ход по делото,  заяви:

Няма отлагане, няма шиканиране на процеса. Всяко едно заседание действително на две седмици обвиняемият подава молба до съда и иска да бъде възстановено, но това е единственото нещо, с което ни се бавят експертизите. Не само сега, откакто сме в това звено "Антикорупция". Мисля си, че и за дългогодишния ми съдийски трудов стаж не помня да има такова, заяви в кулоарите на съда прокурор Лилия Симеонова от Специализираното звено за борба с корупцията.

Следващото заседание по делото е насрочено за 19-и февруари.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!