Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Задържаха кокаин за 3 млн. лв. на летище София

Фото: БГНЕС

Кокаин за над 3 милиона лева е задържан на летище София. Наркотикът е бил скрит в бутилки скъпо вино в багажа на жена от Чили.

Заловеният кокаин е малко над 2,5 кг,  но е с голяма чистота. Затова след размесване с други субстанции цената на улицата би достигнала сумата от над 3 милиона лева. Стефан Бакалов от Агенция "Митници".

Това е чилийска гражданка, която пристига от Латинска Америка, за първи път пристига в България. Малко повече от 2,5 килограма. Стойността като крайна цена от нелегалния пазар е над 3 милиона лева, тъй като знаете, че кокаинът се размесва от 1 към 5 до 1 към 10, но средно между 1 и 7 е най-вероятното, тъй като тази висока чистота предполага доста голямо размесване. 

Бакалов обясни, че това не е първият случай на опит за трафик на дрога в бутилки от вино. 

Да, имало е много подобни случаи. Специално в бутилки вино е имало много случаи, включително и в България е имало кокаин, който е разтворен в бутилки от вино. Кокаинът не е от най-често залавяните наркотици на летище София. Причината - дилърите избягват да преминават през страната ни, обясняват от Агенция "Митници".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!