Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Обучават НПО как да привличат дарители в подкрепа на жертвите на домашно насилие

Повече от 10 неправителствени организации от цялата страна ще бъдат включени в проект за мобилизиране на корпоративни и частни дарители в подкрепа на жертвите на домашно насилие. Инициативата е на „Асоциация НАЯ” в Търговище и се реализира в рамките на проект „Развитие чрез партньорство с бизнеса и дарители”.

Целта е неправителствените организации да станат финансово устойчиви и да гарантират дългосрочна грижа за своите клиенти. В момента като доставчици на социални услуги те се издържат от проекти и международни донори, но това финансиране е непостоянно, а държавните средства са недостатъчни, обясни координаторът на проекта Петя Стефанова:

Двадесет представители на НПО от цялата страна, които работят с жертви на домашно насилие, ще преминат през три обучения по теми като стратегическо планиране, комуникация и изграждане на партньорства с бизнеса, привличане на корпоративни дарители и мобилизиране на местната общност за финансова подкрепа на НПО. Също така ще бъдат проведени и срещи с фирми от Североизточна България, включително и бизнеса в Търговище. Така в пряк контакт с представители на бизнеса ще се направи опит фирмата да се мотивира за поемане на ангажимент към Асоциация „Ная“, като се предложат различни варианти за сътрудничество.

Заради липсата на средства в някои населени места жертвите на домашно насилие да останат без услуги.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!