Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Пожарникари ще протестират в събота

Фото: БГНЕС

Пожарникарите ще протестират пред сградата на МВР в събота. Това беше потвърдено след среща на ръководството на министерството и синдикат "Огнеборец".

Министърът на вътрешните работи Веселин Вучков обясни, че е предложил до края на годината да бъдат назначени още 250 пожарникари.

Изложиха подробно синдикат "Огнеборец" исканията си. Техните притеснения са, че липсват хора и трябва да бъдат назначени нови служители на пожарната на територията на цялата страна. Те възразяват и срещу съкращението, обръщам внимание само на незаети щатни бройки. Нито един пожарникар и полицай не е съкратен в МВР, нито един. В същото време аз обясних, че това съкращение се дължи на това, че в момента правилникът изисква щатът на МВР да е 49 500, а разпределеният щат е над 51 хиляди.

От своя страна председателят на синдиката Любомир Еленков заяви, че обща позиция е постигната само по една от двете обсъждани точки.

От синдикат "Огнеборец" обясниха, че не очакват протестът в събота да бъде масов, защото повечето от пожарникарите са на работа заради усложнената обстановка.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!