Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

БДЖ започва акция за подобряване на хигиената във влаковете

Фото: Радио ВИДИН

БДЖ започва акция за подобряване на хигиената във влаковете. Всички вагони ще се чистят ежедневно, а началник-влака ще преценява дали композицията е достатъчно чиста, за да отпътува.

Заради лошата хигиена във влаковете един човек вече е уволнен. Това е началникът на поделението, което отговаря за почистване на подвижния състав. Директорът на „БДЖ-Пътнически превози" Димитър Костадинов посочи, че в това поделение работят 440 души. За последните две години то генерира големи разходи, а в същото време хигиената е изключително лоша. По думите му, много от вагоните не са чистени с дни:

Има технология, която е ясно разписана, но не се спазва. Трябва да има ежедневно почистване на всеки един вагон, на всяка една мотриса.

Според новата наредба, началник-влаковете ще преценяват дали композицията е достатъчно чиста, за да отпътува. Ако те преценят, че хигиената на вагоните не е на нужното ниво, влаковете няма да потеглят:

Така че, аз донякъде ще поема този риск, дори и да спра влак, за да се види, че наистина сме твърди в нашето решение и се надявам и хората да ни разберат.

От дружеството казаха още, че мерките срещу кражбите на горива продължават да се прилагат. Ръководството ще поиска официален вътрешен одит от Министерството на транспорта за доставките и зареждането на гориво в „БДЖ-Товарни превози".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!