Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

БСП протестира срещу въвличането на България във военни действия срещу Русия

| обновлено 10.02.15 18:23
Фото: Добромир Видев

"В Европа, но никога против Русия", "Санкциите не спасяват живот" , "Искаме мир, а не война" - под този наслов БСП организира протест пред президентството. От БСП се обявяват против въвличането на България в организирането на военни действия срещу Русия и против санкциите срещу нея. 

Протестът започна към 17.30 часа, но заради студеното време повечето от хората се разотидоха. Демонстрантите настояват за мир в Украйна и Европа  и за прекратяване на санкциите срещу Русия. Заявиха, че са против въвличането на България във военен конфликт и против разполагането на тежко въоръжение в страната ни. В ръцете си протестиращите държаха знамена на България и плакати с надписи: „Искаме мир, а не санкции“, „Санкциите не спасяват живот“. Чуваха се скандирания „Русия и Европа“ и „НАТО вън“. Хората пред президентството поискаха оставките на министрите на външните работи и на отбраната заради некомпетентност. Ето какво казаха двама от демонстрантите:

Идеята на протеста е, че  българското правителство отново взе погрешната страна в един зараждащ се конфликт, който има опасност да прерасне в световен конфликт. България отново ще бъде жертва. Знаете ли колко сме платили репарации в Първата световна война? Отново ни правят на луди, това държава ли е? Или този команден център, който ще бъде във Варна няма да пази добиването на шистов газ.

Аз дойдох, защото имам двама сина, които са в такава възраст, че утре ако ги мобилизират, отиват на война. Аз не искам това. Аз съм против всякаква война и най вече война против Русия. Те нямат право да ни въвличат във война, затова сме тук.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!