Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Румяна Бъчварова не се притеснява за стабилността на управлението

Фото: БГНЕС

Вицепремиерът Румяна Бъчварова няма притеснения за стабилността на управлението след исканите от коалиционните партньори оставки по върховете на ДАНС и МВР заради разработката "Червеи.

Според вицепремиера Румяна Бъчварова, ако се взираме в детайлите, много неща могат да взривят управляващата коалиция. Така тя коментира прогнозите, че стабилността на коалицията е застрашена заради разработката "Червеи":

"Специално в този случай ми се струва, че не е толкова голяма опасността, защото ние изчакваме да приключат проверките, да се произнесе Прокуратурата и тогава много ясно ще стане кой носи отговорност и какво точно се е случило. Тогава, когато има установени факти, мисля, че по-малко ще бъдат политическите и партийните спекулации".

А по повод искането на Реформаторския блок и Патриотичния фронт незабавно да бъдат освободени от постовете им главният секретар на МВР Светлозар Лазаров и председателят на ДАНС Владимир Писанчев, които премиерът Бойко Борисов защити, Румяна Бъчварова каза:

"Тук става въпрос за едни възражения, които имат по-скоро по-ограничен и личен характер, но ултимативният тон не е добър подход. Не мисля, че тези проблеми, които съществуват, които вероятно няма да изчезнат, защото ние така или иначе оставаме четири политически партии, не могат да намерят приемливо решение. Поне досега сме показали, че сме и конструктивни, и добронамерени".

Вицепремиерът Румяна Бъчварова участва в Зимен университет на старейшините в ГЕРБ, който се провежда в Арбанаси край Велико Търново.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!