Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Нови кадрови промени в МВР

| обновлено 24.02.15 11:49
Фото: БГНЕС

Ивайло Спиридонов е новият директор на Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП), това съобщи вътрешният министър Веселин Вучков. До момента Спиридонов беше заместник-началник на Главна дирекция "Криминална полиция".

Нов началник има назначен и в Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП). Това е бившият заместник-директор на СДВР Христо Терзийски.

Вътрешният министър Веселин Вучков уточни, че днес и двамата ще бъдат представени на състава.

От днес на практика МВР има нов структурен организъм. Окрупняваме главните дирекции. Охранителна и криминална се сливат в една - Главна дирекция "Национална полиция". Нов директор на Главна дирекция "Национална полиция", това е господин Христо Терзийски, досегашен заместник-директор на СДВР, назначен е тази сутрин от мен за срок от една година, директор на ГДБОП, това е господин Ивайло Спиридонов, каза министър Вучков.

Досегашният началник на „Охранителна полиция“ Тодор Гребенаров ще стане оперативен помощник на главния секретар на МВР. По повод бъдещето на главния секретар Светлозар Лазаров, вътрешният министър обясни, че номинациите за този пост ще бъдат обсъдени в МС. Вучков се обяви категорично и за разсекретяване на разработката „Червеи".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!