Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

21-годишен мъж е в кома след инцидент в цех за пелети в Смолянско

21-годишен мъж от маданското село Букова поляна е в кома след тежък инцидент в цех за пелети. Цехът е собственост на бащата на бившия министър на икономиката Делян Добрев. Според първоначалния оглед, машината не е била обезопасена за работа. 

Сигналът за пострадалия работник е получен на телефон 112. Раненият мъж от село Букова поляна е транспортиран в болницата в Смолян с опасност за живота. Настанен е в интензивното отделение на болницата, допълва началникът доктор Ангел Каръшев:
Трябва известно време да мине, да видим увреден ли е мозъкът и доколко е увреден. Иначе му предстоят множество операции на горния и долния крайник.
Веднага след получаване на сигнала за инцидента от спешна помощ, екипи инспектори са отишли на мястото, каза Емилия Даракчиева, временно изпълняващ длъжността директор на инспекцията по труда в Смолян:
За нас съоръжението не е обезопасено, на което е пострадал работникът, и съответно сме спрели използването му, тъй като за нас не са обезопасени неговите въртящи части и създават риск за здравето и безопасността  на работещите. Проверката продължава.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!