Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Радан Кънев: Знаех за Бъчварова, но не беше ясно дали тя ще приеме

Радан Кънев
Фото: БГНЕС

Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев съобщи, че още вчера след разговора с премиера е знаел, че Румяна Бъчварова ще бъде предложена за министър на вътрешните работи, но все още не е било ясно дали тя ще приеме:

Това е много силен знак на политическа отговорност от страна на ГЕРБ заместник-председател и един от най-изявените лидери на партията да поеме вътрешното министерство, в кризисна ситуация така се прави, а и крайно време беше България да има жена вътрешен министър. За мен предложението е на ГЕРБ и Борисов, не е имало между нас преговори кой да бъде вътрешният министър, а имаше от негова страна ангажимент, че ще е човек, който в сътрудничество с ДПС и модела "Кой" по никакъв начин не може да бъде подозиран, и това е случаят.

На разговора с премиера не са коментирани имена за постовете главен секретар на МВР и председател на ДАНС, каза още Кънев. Той се съгласи с критиките на премиера към коалиционните партньори. Въпреки това съпредседателят на Реформаторския блок определи диалога като добър:

При изготвянето на програмната декларация беше ясно, че по някои въпроси има несъгласие, тонът се отнася особено за Патриотичния фронт и АБВ и в незначителна степен за Реформаторския блок.

Интервюто на Снежана Иванова с Радан Кънев, излъчено в предаването "12+3", можете да чуете от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!