Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Няма проблеми с плащанията на България към "Газпром"

Няма проблеми с плащанията на България към "Газпром", съобщиха от Комисията за енергийно и водно регулиране по време на заседание на парламентарната комисия за наблюдение на регулатора. 

Димитър Димитров от енергийния регулатор обясни, че за разлика от предишни периоди, през последната година и половина "Булгаргаз" няма недовзети приходи:

Това означава, че "Булгаргаз" през цената има възможност, при добра политика за взимане на вземанията, да формира необходимия финансов ресурс, за да плаща на доставчиците.

В момента "Булгаргаз" не изпитва финансови затруднения, каквито изпитваше преди 6 месеца, каза Димитров. Такива обаче не са изключени на по-късен етап, когато започне нагнетяването на газ в хранилището "Чирен" за следващия отоплителен сезон:

Може би в момента, в който ще започне нов нагнетателен период, липсата на финансов ресурс ще бъде изострена с нова сила, като ние сме писали в писмото до тях какви мерки са взети за събирането на тези несъбрани вземания най-вече от топлофикационните дружества.

Най-много пари на "Булгаргаз" дължи "Топлофикация-София".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!