Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Светлозар Лазаров ще напусне системата, след като оставката му бъде подписана от Бойко Борисов

Фото: Катя Чорова

Досегашният главен секретар на МВР Светлозар Лазаров ще напусне системата, след като оставката му бъде подписана от премиера Бойко Борисов. По думите му, той не е бил подлаган на натиск да се оттегли.

Светлозар Лазаров заяви, че не знае докога ще остане главен секретар на МВР: Думата има преимерът. Аз не мога да отговарям от негово име. Винаги съм казвал, че когато премиерът ми поиска оставката, тъй като аз бях поел ангажимен към него да продължа да си изпълнявам функционалните задържения, ще си подам оставката.

Той допълни, че е депозирал оставката си ден след като му е поискана след среща с премиера Борисов: Чух коментари – защо пък на следващия ден? Ами защото е нормално, когато двама мъже имат да си кажат нещо, да се видят и да си го кажат примерно, като главни секретари. По факса ли трябва да си пусна оставката?

Лазаров каза, че досега няма предложения за нова работа: Нямам намерения да ходя по банки, по фирми, по партии, така че ще помагам на семейството.

Светлозар Лазаров бе във Велико Търново, за да обяви резултатите от полицейската работа за разкриването убиеца на 23-годишната студентка Вероника Здравкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!