Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Постоянна мярка "задържане под стража" за Илиян Здравков

Фото: Катя Чорова

Окръжният съд във Велико Търново наложи постоянна мярка "задържане под стража" на 40-годишния рецидивист Илиян Здравков за убийството на 23-годишната студентка Вероника. Здравков е направил пълни самопризнания. Според съда разследването е събрало достатъчно доказателства, че той е извършител на престъплението.

Илиян Здравков има шест присъди, като за влизане в затвора за изтърпяване на последната е обявен за издирване на 25-и февруари, каза прокурорът Цани Попов, който поиска постоянен арест за рецидивиста, защото има реална опасност да се укрие и да извърши ново престъпление. На Здравков е повдигнато обвинение за грабеж, придружен с убийство, за което законът предвижда от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. С мярката "задържане под стража" бяха съгласни самият Здравков и служебният му адвокат Кирил Станчев, който потвърди самопризнанието на клиента си. Сто процента си е признал. При обиска са намерени вещи, които са нейни. Той не оспорва това. Затова приехме позицията да съдействаме на разследването с цел смекчаване на вината.

Адвокатът бе категоричен, че на Здравков не е оказван натиск да прави самопризнание. Извън съдебната зала призналият вината си Здравков попита журналистите:

Приличам ли ти на убиец?



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!