Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Започна делото срещу граничния полицай, прегазил с колата си детска количка с 11-месечно бебе

| обновлено 10.03.15 12:24
Фото: Даниела Костадинова

В Бургаския окръжен съд започна делото за тежката катастрофа в село Крушевец, при която граничният полицай Костадин Стоянов прегази с колата си детска количка с 11-месечно бебе. Срещу Стоянов е повдигнато обвинение за управление на автомобил в нетрезво състояние и след употреба на канабис. От прокуратурата определят случая като особено тежък. Делото започна с разпити на очевидци и полицейски служители, пристигнали на мястото на инцидента.

0.63 промила е отчетеното от дрегера съдържание на алкохол в кръвта на Костадин Стоянов при първоначалния тест, направен 40 минути след инцидента. Това казаха полицейските служители, разследвали случая. Пред съда полицаите разказаха, че пристигналите на място колеги на Стоянов са го накарали да изпие две кисели млека с цел да заличи влиянието на алкохола. От показанията на свидетелите стана ясно още, че катастрофата е станала на прав участък от пътя, без неравности и дупки, при сухо и слънчево време. Шофьорът е загубил управление над автомобила, колата е навлязла в насрещното движение и се е качила изцяло върху тротоара, като е премазала оставената пред хранителен магазин детска количка. От направените експертизи по делото е установено, че в пробите, взети от Костадин Стоянов, освен съдържание на алкохол, има и наличие на високо рисково наркотично вещество - канабис. 14 свидетели, сред които и родителите на загиналата Красимира, трябва да бъдат разпитани до края на днешното съдебно заседание.

Случаят се квалифицира като особено тежък, каза говорителят на Окръжната прокуратура Красимира Кателиева. Причинена е смърт на малолетно лице, извън пътното платно, в населено място, на пешеходна зона, от служител на правоохранителните органи в системата на МВР.

Не сме съгласни с констатациите за наличието на алкохол и наркотични вещества в кръвта на Костадин Стоянов, каза неговият адвокат Благой ПотеровНие специално ще искаме нови експертизи. Ние не можем да се съгласим за алкохола и за наркотиците.

Само най-тежката присъда може да бъде справедлива, заявиха родителите на загиналото дете Нонка Атанасова и Красимир КъневОчаквам от съда да признае това, че е направил тази беля и да му даде максималното. Мен, ако ме питате, доживотна присъда. Но, понеже по закон го няма, 15 години.

Чуйте репортажа от звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!