Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Реформаторите искат обяснение от ДАНС по случая "Дунарит"

Атанас Атанасов
Фото: БГНЕС

Реформаторският блок ще поиска изслушване на временния председател на ДАНС в комисията за контрол над службите по случая с частичното замразяване на лиценза на завод "Дунарит" след доклад на Агенцията, обяви Атанас Атанасов:

Този доклад е секретен, информацията е класифицирана. Все пак по реда на парламентарния контрол ние трябва да изясним дали основанието, което е било представено на междуведомствения съвет по ВПК към Министерския съвет, е сериозно и дали не би могло по-бързо да бъде възстановен лицензът за търговия с оръжие "Специална продукция" на "Дунарит", защото има сключени договори от предприятието и при реализирането на тази продукция могат да се получат добри доходи, за да няма риск за финансовото състояние на това предприятие.

Депутатът Румен Христов каза, че работниците ще получат възнагражденията си:

Това, което ще гарантира Министерството на икономиката е, че работниците ще получат заплатите си в края на месеца и че предприятието ще продължи да работи. В момента ситуацията е свързана с частично замразяване на лиценза на това предприятие във връзка с доклад, който е получен от ДАНС.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!