Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Борисов обеща награда за водачите на машините и доброволците, работили в Смолянска област

| обновлено 14.03.15 19:51
Фото: Радостина Чернокова

Отлична оценка постави премиерът Бойко Борисов за координацията на институциите в Смолянска област за справяне с бедствието. Той благодари поименно на всички и каза, че е направен максимума. Борисов допълни, че ще има промяна в двете наредби, които касаят сервитута и просеките:

От това съвещание излизат няколко проблема , които, както се казва, от десетилетия, от 91-ва има още. Когато са връщани горите, са връщани на различни места, обикновено на по-хубавите места, около пътищата, около електропроводите.Сега съществува голям проблем с падането на дърветата. Пътищата нямат в района уточнени сервитути. Това не е за вярване, но е факт. От ЕСО показаха снимки и цели мрежи електропроводи – просто като клечки, начупени и паднали. Това трябва да се промени. От същите тези хора, които едвам ще докараме до вторник-сряда , за да отпушим всичко, и да вкарат ток там, където до вторник имаме срок, или ще има жица, или генератор да има ток.

Премиерът Борисов каза още, че ще бъдат наградени водачите на тежкотоварните машини, които с риск за живота си са работили по 20-30 часа:

Взехме важно решение. Затова исках всички да са тука. Относно доброволците, които са работили, защото са свършили много работа. Местното население, помагайки по 10 кубика на доброволец, от тази паднала дървесина да дадеме безплатно награда.

300 млн. лева са необходими за изграждане на основния път Смолян - Пловдив, който непрекъснато бива затрупван от свлачища, каза още министър-председателят в Смолян и допълни:

Строено е безобразно. Такъв път не може да съществува с вертикална стена на него. Или трябва да е полутунел, за да пази колите, или не може да съществува. Рехабилитации правим, но трябва да си кажем, че нали не се яде асфалта, нали не се ядат камъни. Какво да направя? Трябва догодина в бюджета да сложим 300 млн.отгоре и да почнем да правим тези пътища. Иначе, ще падат, ще падат, ще падат. За да ги сложим, трябва икономиката да работи, трябва да събираме, както в момента повече данъци, повече такси от митниците и от данъчните служби от контрабанда.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!