Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Изтече срокът, в който партиите трябваше да направят предложенията си за членове на КЕВР

Фото: БГНЕС

В 18 часа изтече крайният срок, в който партиите трябваше да посочат предложенията си за членове на Комисията за енергийно и водно регулиране.

По информация на "Хоризонт" настоящият председател Светла Тодорова и членът на комисията Евгения Харитонова са предложенията на ГЕРБ. 

Вероятно, партията ще подкрепи кандидатурата за председател на регулатора на Иван Иванов, който е дългогодишен депутат от ДСБ и енергиен експерт. Той беше предложен от Реформаторския блок.

Иван Иванов е предложен за председател на енергийния регулатор единствено от наша страна, каза Мартин Димитров, с което опроверга информацията, че Иванов е обща кандидатура на ГЕРБ и Реформаторите:

Това е човек със сериозен авторитет, с много опит и като преподавател, и като колега в парламента. Той е човек с безупречна репутация. Такъв председател не сме имали, категоричен беше Димитров.

Ще подкрепи ли ГЕРБ кандидатурата на Реформаторите, коментира  Валентин Николов:

След изслушване. Трябва да има кандидати, какво ще представят като концепция.

Николов посочи още, че управляващите ще обявят своите двама кандидати за шеф на регулатора в четвъртък:

Имаме двама кандидати, които сме предложили, но ще търсим консенсус. Няма да налагаме мнение. Общо взето сме се спрели, така че всички партии да имат някакъв квотен принцип.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!